شبکه محلی LAN
LAN چیست؟
شبکه محلی (LOCAL AREA NETWORK) که به اختصار در دنیای شبکه LAN خوانده می شود، به گروهی از دستگاه های هوشمند که قابل اتصال به اینترنت هستند مانند موبایل، کامپیوتر و … گفته می شود که در یک محیط کوچک ماننند مدرسه، خانه، شرکت و … به هم متصل شده اند. LAN ابعاد مختلفی دارد. می تواند به اندازه یک خانه کوچک و تنها با یک کاربر باشد و یا می تواند به اندازه یک شرکت 200 نفری باشد. باید به آن نکته توجه کنید که LAN فارغ از اندازه و ابعاد، مختص مکان هایی است که در یک منطقه محدود و واحد هستند. در این مقاله شرکت طراحان شبکه آمل قصد دارد که توضیحات مختصری درباره شبکه محلی یا LAN به شما ارائه دهد و شما را با خصوصیات و جزِات این مبحث مهم شبکه آشنا کند
شرکت طراحان شبکه آمل از پیشگامان در واردات، نصب و پیاده سازی شبکه LAN در استان مازندران و سراسر کشوراست. آماده خدمت رسانی به شما دوستان و مشتریان عزیز در زمینه انواع خدمات شبکه می باشد. در صورت تمایل به پیاده سازی شبکه های LAN طراحان شبکه آمل با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید و پیج اینستاگرام ما را دنبال بفرمایید تا از خدمات ما مطلع شوید.

توضیح در مورد LAN
تجهیزات LAN
LAN شامل کابلها، Access point (نقاط دسترسی)، سوئیچ ها، مسیریاب ها می باشد که دستگاه های تحت شبکه را به سرور های داخلی و سیار شبکه های ملی متصل می کند.
با گسترش دنیای مجازی، شبکه های محلی نیز اهمیت دو چندان پیدا کرده اند که مدیران شبکه می توانند نود های شبکه را به صورت منطقه ای گروه بندی کنند و طبق این گروه بندی شبکه خود را مدیریت کنند و نیاز نباشد برای اعمال تغییرات جزئی کل زیرساخت را تغییر بدهند و این کار را به صورت جزئی روی هر شبکه انجام می دهند.
اگر بخواهیم این موضوع را با یک مثال روشن تر سازیم، می توانیم یک شرکت را مثال بزنیم. یک شرکت با بخش های متعدد مانند پشتیبانی، حسابداری، فناوری اطلاعات و مدیریت. دستگاه های هر بخش می توانند به صورت منطقی به یک سوئیچ متصل شود در حالی که در تقسیم بندی در گروه های جداگانه ای قرار داده شده اند.
مزایای LAN
مهم ترین مزیت LAN این است که هر گروه از دستگاه ها به یکدیگر متصل است. یعنی دستگاه ها قادر به استفاده از یک اتصال اینترنتی هستند، اشتراک فایل داشته باشند، در پرینتر مشترک چاپ کنند و توسط همدیگر کنترل و نظارت شوند.
تاریخچه LAN
شبکه ها LAN در قرن 20 برای کالج ها، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استفاده می شد و صرفا یارانه ها را به یکدیگر متصل می کرد. زمانی که تکنولوژی اترنت توسعه یافت شبکه های LAN به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفتند. وقتی که فناوری WI-FI مورد استفاده قرار گرفت، شبکه های LAN فراگیر شد و علاوه بر مدارس و مراکز تحقیقاتی، در رستوران ها، کافی شاپ ها و … مورد استفاده قرار گرفت.
فناوری وایرلس یا همان بی سیم باعث شد که انواع دستگاه هایی که به شبکه LAN وصل می شوند گسترش پیدا کند. امروزه با ظهور پدیده اینترنت اشیا و تلفیق آن با LAN، ما قادر هستیم که هم چیز را به هم وصل کنیم. از رایانه و چاپگر گرفته تا گاز و یخچال …. .
انواع LAN
مشتری/ سرور یا همان Client/server
بدان معنا که LAN شامل چندین دستگاه است که به یک سرور متصل است. سرور، دسترسی به برنامه را کنترل می کند، فایل ها را ذخیره می کند، ترافیک را کنترل می کند و ترافیک شبکه را نیز مدیریت می کند. هر دستگاه می تواند با استفاده از سیم و کابل یا بی سیم به سرور متصل باشد. کاربران می توانند به دیتابیس ها، ایمیل، چاپ و … دسترسی داشته باشند.

این یک شبکه lan کلاینت سرور است
همتا به همتا یا PEER-TO-PEER
این نوع شبکه ها سرور مرکزی نداشته و مانند شبکه های LAN کلاینت سرور نیست که بتواند بار زیادی را تحمل کند. لذا کوچکتر هستند و هر دستگاه به صورت برابر در عملکرد شبکه سهم دارد. اکثر شبکه های خانگی همتا به همتا هستند. به طوری که دستگاه ها داده ها را به صورت سیمی یا بی سیم به روتر یا سوئیچ به اشتراک می گذارند.

این شبکه lan نظیر به نظیر
است.
نتیجه گیری
در این مقاله ما،شرکت طراحان شبکه آمل، برای شما جزئیات مبحث LAN را در اختیار شما قرار دادیم . سعی داشتیم جوانب آن را بررسی کنیم. لازم به ذکر است که در صورت نیاز شما مشتریان و کاربران گرامی، اجرا و پیاده سازی شبکه LAN توسط شرکت طراحان شبکه آمل امکان پذیر است. شما می توانید با استفاده از خدمات شبکه LAN شرکت طراحان شبکه آمل محل کار و رایانه خود را به اینترنت وصل کنید و از نهایت کیفیت و سرعت کار لذت ببرید.